11.06.2017

Молодь не сприймає Росію як агресора – волонтер про заборону «ВКонтакте»

Волонтер запевнив, що влада ухвалила правильне рішення щодо заборони російських соціальних мереж


Заборона російських соцмереж на території України, зокрема «ВКонтакте», позитивно вплине на українську молодь. Про це розповів волонтер Роман Донік в інтерв'ю Апострофу.

На переконання активіста, позбавлення від російський соцмереж – це логічний процес відмежування від Росії.

«Усі ці «ВКонтакте», «Яндекс», всі ці речі, які у нас з росіянами одні на двох… Як сіамські близнюки з одним тілом і двома головами. Одна голова – Україна, інша – РФ. А кровоносні судини між ними – одні й ті ж. Це не нормально», – підкреслив волонтер.

За його словами, головні досягнення санкції проти Росії – це удар по російській економіці. Окрім того, ще один позитивний момент заборони – це скорочення кількості молодих українців, які будуть користуватися соціальними мережами країни-агресора.

«Ми дуже довго телилися. Нам здавалося, що ось-ось усе закінчиться. А насправді за ці три роки у нас виросло покоління. На початку війни у нас були діти 9-13 років, яким соцмережі були не особливо цікаві. Зараз їм по 12-16. У нас уже виросло покоління, яке в умовах війни все одно не сприймає Росію як агресора. Воно не бачить різниці. Воно, як і раніше, інтегроване».

Він наголосив, що сам не користується російськими соцмережами.